آخرین خبرها

۹ نکته ضروری برای خرید و فروش عرضه اولیه ها

یکی از محبوب ترین و جذاب ترین سرمایه گذاری هایی که در سال های اخیر افراد زیادی را در کشور ما به خود جلب کرده است ، خرید عرضه اولیه سهام شرکت ها در بازار سهام است.

این موضوع به قدری محبوب است که از سال 2017 تا 2017 بیش از دو میلیون نفر را مجذوب خود کرد و به دلیل بازدهی عالی و درآمد برای خریداران ، محبوبیت آن روز به روز در حال افزایش است و افراد بیشتری کیف را با خود می آورند.

اما سوال این است

چرا خرید یک پیشنهاد عمومی اولیه بسیار خوب و سودآور است؟

چه چیزی این حجم از سرمایه گذاران را به عرضه عمومی اولیه سوق داده است؟

آیا خرید تمام عرضه اولیه اولیه صحیح است؟

چگونه می توان عرضه اولیه عمومی را خریداری کرد؟

زمان مناسب برای فروش عرضه اولیه اولیه چه زمانی است؟

در زیر ما پاسخ همه این سوالات را از همه زوایا تحلیل و پاسخ خواهیم داد.

عرضه اولیه چیست؟

اولین روزی که سهام یک شرکت در بورس اوراق بهادار ثبت و برای عموم خرید و فروش می شود ، عرضه اولیه نامیده می شود.

برای اطمینان از اطلاعات مالی قابل قبول و وضعیت شرکت ، شرکتهایی که مایل به عرضه عمومی هستند برای مدت طولانی مورد ممیزی قرار می گیرند.

سپس با کمک سازمان بورس ، حسابرسان و کارشناسان ، ارزش سهام شرکت برای اولین بار با قیمت مناسب برای سرمایه گذاران سهام عرضه می شود.

واژه مقداردهی اولیه از عبارت انگلیسی Initial Public Offering (IPO) گرفته شده است که بسیار رایج است و در بازارهای مالی جهانی استفاده می شود.

در سالهای اخیر ، تعدادی عرضه اولیه عمومی در بازار ارزهای دیجیتالی وجود داشته است که ICO نامیده می شود و مخفف Initial Coin Offering است.

چرا باید عرضه اولیه بخریم؟

یکی از دلایل توصیه خرید IPO این است که IPO ها عموماً با قیمتی کمتر از ارزش ذاتی آنها در بازار سهام عرضه می شوند. این به آنها امکان می دهد پتانسیل رشد زیادی داشته باشند و گزینه ای مناسب و سودآور برای سرمایه گذاران باشند.

علاوه بر این ، در دو سال گذشته ، تعداد فعالان بازار سهام آنقدر افزایش یافته است که تعداد سفارشات ثبت شده در عرضه اولیه در سال 1999 از دو میلیون کد سهام فراتر رفته است.

این حجم تقاضا باعث می شود که اکثر شرکت های پذیرفته شده برای اولین بار در مدت زمان بسیار کوتاهی بازدهی خوبی برای خریداران داشته باشند.

آیا همه عرضه اولیه‌ها را بخریم؟

طبق آماری که تا کنون برای عرضه اولیه منتشر شده است ، بیش از 95 درصد آنها در مدت زمان بسیار کوتاهی رشد کرده و سود قابل توجهی را برای خریداران به همراه داشته است. بنابراین ، توصیه می کنیم در خرید تمام عرضه های اولیه بازار سهام شرکت کنید تا از رشد سریع آن سود ببرید.

سود خریدن عرضه اولیه‌ها چقدر است؟

تا کنون ، پیشنهادات اولیه بازدهی مختلفی داشته است که کمترین آن حدود 15 درصد و بالاترین آن حدود 200 درصد بوده است.

به خاطر داشته باشید که عملکرد پیشنهاد اولیه به عوامل زیادی بستگی دارد ، مانند میزان تقاضا ، تعداد سهام عرضه شده ، روند کلی بازار ، قیمت سهام و غیره.

هرچه شرکت کوچکتر ارائه دهد و نقدینگی کمتری برای خرید داشته باشید ، احتمال اینکه رشد را تجربه کنید بیشتر است.اما شرکت های بزرگ ارائه شده مانند شرکت سنگ آهن گهر زمین (کوگار) که برای خرید به نقدینگی زیادی نیاز دارند ، بین 30 تا 50 درصد رشد می کنند و به تشنگی بازار پاسخ می دهند.

یکی دیگر از عواملی که می تواند رشد سهام را در روزهای اول عرضه کند کند ، فروش سهامدار عمده و سهامدار قانونی است که سرعت رشد را کند می کند.

چطور عرضه اولیه بخریم؟

قبل از پاییز 2009 ، امکان سفارش آنلاین خرید IPO فقط در روز و ساعت مشخص وجود داشت. اما در زمستان 2009 ، کارگزاران توانستند سفارشات آفلاین خود را برای خرید عرضه اولیه عمومی ارسال کنند.

سرمایه گذاران می توانند سفارش خود را بصورت آفلاین در سیستم از 2 روز قبل از تاریخ دقیق عرضه اولیه ثبت کنند ، به طوری که در زمان دقیق عرضه اولیه به طور خودکار اعمال شود.

روش بوک بیلدینگ چیست؟

یکی از خدمات بسیار خوب و کاربردی که برای فعالان بازار سهام ایجاد شده است ، استفاده از روش ساخت کتاب در سفارشات اولیه عرضه عمومی است.

با این روش ، کلیه سفارشات خرید ارسال می شود و پس از پایان ساعت ارسال سفارش و بسته شدن بازار سهام ، سهام به طور مساوی بین همه سرمایه گذاران تقسیم می شود و هیچ تفاوتی بین هیچ یک از افرادی که سفارش را ثبت کرده اند وجود ندارد.

برای خرید عرضه اولیه‌ها چه قیمت و حجمی در ثبت سفارش اعمال کنیم؟

لطفاً توجه داشته باشید که هنگام سفارش خرید اولیه ، حتماً قیمت سفارش را به عنوان بالاترین قیمت ممکن (آستانه بالا) برای خرید تعیین کنید. به دلیل حجم زیاد تقاضا ، اگر قیمت سفارش را حتی یک ریال زیر آستانه قیمت بگذارید ، هیچ خریدی برای شما انجام نمی شود و عرضه اولیه را از دست می دهید.

همچنین می توانید بر اساس حجم سفارش ، بر اساس وجه نقد موجود اقدام کنید.

اگر نقدینگی لازم برای انتخاب آستانه بالاتر از حجم سفارش را دارید ، حتماً بالاترین حجم ممکن را برای سفارش خود انتخاب کنید.

روش های فروش عرضه اولیه

به عنوان مثال ، در عرضه اولیه عمومی شستا (شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی) ، همانطور که مشخص است ، آستانه بالاتر از قیمت 8600 ریال و آستانه بالای حجم 10000 واحد تعیین شده است.

برای ارسال سفارش روی این نماد ، سرمایه گذاران باید قیمت مورد نظر 8600 ریال و در صورت نقد شدن حجم 10.000 را وارد کنند.

آیا در روزهای بعد از عرضه اولیه سهام، امکان خرید وجود دارد؟

در اکثر IPO ها ، به دلیل حجم عظیم تقاضا ، تا چند روز پس از پیشنهاد ، زمانی که احتمال لیست شدن بسیار کم بود ، صف های خرید بسیار سنگینی را شاهد بودیم.

در این حالت ، بیشتر سفارشات در صف باقی می مانند و هیچ خریدی انجام نمی شود.

پس از چند روز عرضه و کوتاه شدن صف خرید ، سهام به تدریج به تعادل می رسد که این امر جذابیت آن را برای خرید کاهش می دهد.

اما اگر می خواهید روزهای بعد از عرضه اولیه در صف خرید شرکت کنید ، باید سفارش خود را ساعت 8:30 صبح قبل از باز شدن بازار ثبت کنید تا احتمال خرید را افزایش دهید.

توجه داشته باشید که در مراحل ثبت سفارش ، علاوه بر زمان ثبت سفارش ، عوامل دیگری مانند سرعت اینترنت ، سیستم کارگزاری آنلاین و …

چگونه از عرضه اولیه‌های جدید خبردار شویم؟

با توجه به اینکه کلیه عرضه اولیه عمومی در بورس اوراق بهادار تهران یا فرابورس ایران ارائه می شود ، با مشورت با سایت های این دو شرکت می توان از عرضه اولیه اولیه در راه مطلع شد.

برای اطلاع از اخبار بورس اوراق بهادار تهران ، می توانید آدرس اینترنتی www.tse.ir و برای اطلاع از اخبار فرابورس تهران ، وب سایت www.ifb.ir را بررسی کنید.

علاوه بر این ، سایتها و منابع خبری زیادی وجود دارد که می توانید از آنها برای اطلاع از عرضه اولیه عمومی و سایر اخبار بازار سهام استفاده کنید. برخی از کانال های خبری معتبر بورس اوراق بهادار عبارتند از:

بتا را به اشتراک بگذارید

بورس ۲۴

کیف پرس

مزایا و معایب عرضه اولیه

این مطلب ادامه دارد …. .

درباره‌ی آیدا دانا

همچنین ببینید

بورس بهتر است یا ارز دیجیتال

بورس یا ارز دیجیتال؟ تفاوت ارز دیجیتال با بورس از نظر سرمایه گذاری

ارزهای دیجیتال امروزه به یکی از مهمترین گزینه های سرمایه گذاری تبدیل شده اند. در سال 2008 ، بیت کوین به عنوان اولین ارز دیجیتال ظاهر شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 5 =