آخرین خبرها

انباشت سرمایه چیست و چه نقشی در کشورهای درحال‌توسعه دارد؟

سرمایه در سیستم تولیدی مدرن نقش بسیار مهمی ایفا می کند. حتی تصور تولید بدون سرمایه دشوار است. طبیعت نمی تواند کالاها و مواد را برای انسان تأمین کند مگر آنکه ابزار و ماشین آلات لازم برای معدن ، کشاورزی ، جنگلداری ، ماهیگیری و … را در اختیار داشته باشد. اگر انسان مجبور باشد با دست خالی روی زمین کار کند ، بهره وری بسیار پایین خواهد بود. حتی انسانهای اولیه از ابزارهایی برای تولید استفاده می کردند. آنها از ابزار اولیه مانند سنگ های تیز برای شکار استفاده کردند. با ما همراه باشید ، در این مقاله می خواهیم در مورد انباشت سرمایه صحبت کنیم.

ویژگی های سرمایه

با رشد تکنولوژی و تخصص ، سرمایه پیچیده تر و عالی و پیشرفته شده است. با کمک سرمایه ، کالاهای بیشتری تولید می شود. در واقع ، بهره وری بیشتر اقتصادهای توسعه یافته مانند ایالات متحده تا حد زیادی به دلیل استفاده گسترده آنها از سرمایه ، مانند ماشین آلات ، ابزار و تجهیزات در فرایند تولید است. سرمایه بهره وری کارگران را تا حد زیادی افزایش می دهد و در نتیجه به توسعه کل اقتصاد کمک می کند.

بدون ساخت و استفاده از ماشین آلات صنعتی ، ساخت ابزار و تجهیزات کشاورزی ، ساخت سدها ، پل ها ، کارخانه ها ، جاده ها ، راه آهن ، هواپیماها ، کشتی ها ، بنادر و غیره که همه آنها سرمایه محسوب می شوند ، توسعه اقتصادی زیادی ممکن نیست. همه این کالاها ابزارهای سرمایه ای تولید بشر هستند و ظرفیت بهره وری اقتصاد را افزایش می دهند.

کاربرد های انباشت سرمایه

بنابراین ، انباشت سالانه کالاهای سرمایه ای تولید یا درآمد ملی را بسیار افزایش می دهد. انباشت سرمایه برای تأمین وسایل تولید ضروری است. در صورت افزایش جمعیت و عدم انباشت سرمایه خالص ، این افزایش جمعیت قادر به خرید تجهیزات ، ماشین آلات و سایر وسایل تولید نخواهد بود که این امر به شدت بر ظرفیت تولید آن تأثیر می گذارد.

علاوه بر این ، انباشت سرمایه امکان استفاده از روشهای غیرمستقیم تولید را فراهم می آورد که بهره وری کارگران را تا حد زیادی افزایش می دهد. کارگران در این روشهای غیر مستقیم تولید به جای دست خالی با کمک ابزارهای تولید با ماشین آلات و ماشین آلات بیشتری کار می کنند.

تعدادی از کارگران و سایر منابع تولید ، تحت این روشهای غیرمستقیم ، ابتدا در تولید کالاهای سرمایه ای به کار گرفته می شوند و سپس با کمک این کالاهای سرمایه ای ، سایر کارگران کالاهای مصرفی تولید می کنند. هرچه غیر مستقیم بودن این روشهای تولید بیشتر باشد ، بهره وری و کارایی آنها بیشتر است.

چگونه می توان از روش غیر مستقیم تولید استفاده کرد؟

اما همانطور که در بالا دیدیم ، برای استفاده از روشهای غیر مستقیم تولید ، سرمایه باید انباشته شود. بنابراین ، می بینیم که انباشت سرمایه امکان استفاده از روشهای غیرمستقیم تولید را فراهم می آورد و بنابراین تولید ملی را بسیار افزایش می دهد و همچنین در تسریع رشد اقتصادی مفید است.

علاوه بر این ، بهره وری کارگران بستگی به میزان سرمایه هر کارگر دارد. هرچه میزان سرمایه به ازای هر کارگر بیشتر باشد ، بهره وری کارگران نیز بیشتر می شود. البته فقط انباشت سرمایه نیست که میزان سرمایه به ازای هر کارگر را افزایش می دهد.

سرمایه برای نیروی کار زمانی افزایش می یابد که میزان انباشت سرمایه از نرخ رشد جمعیت فراتر رود. با افزایش سرمایه برای کارگر ، بهره وری کارگران نیز افزایش می یابد که منجر به افزایش تولید و درآمد ملی می شود. بنابراین ، انباشت سرمایه با افزایش بهره وری کارگران نقش مهمی در رشد اقتصادی ایفا می کند.

مزیت تولید و تخصص در مقیاس بزرگ

کاربرد های انباشت سرمایه

از نظر رشد اقتصادی ، تشکیل سرمایه نیز مهم است زیرا منجر به تولید در مقیاس بزرگتر و تخصص بیشتر می شود. بنابراین ، با انباشت سرمایه ، مزایای تولید در مقیاس بزرگتر و تخصص نیز به دست می آید.

مزیت تولید و تخصص در مقیاس بزرگ این است که تولید و بهره وری را تا حد زیادی افزایش می دهند و در نتیجه هزینه تولید هر واحد را کاهش می دهند. بدون انباشت سرمایه کافی ، نه مقیاس تولید افزایش می یابد و نه تخصص و تقسیم کار در فرآیند تولید امکان پذیر است. از این رو ، انباشت سرمایه با افزایش مقیاس تولید و تخصص ، بهره وری ، تولید و رشد اقتصادی را افزایش می دهد.

راه دیگری که انباشت سرمایه به رشد کمک می کند ، امکان پیشرفت فناوری است. فناوری های مختلف به انواع مختلف کالاهای سرمایه ای نیاز دارند. بنابراین ، وقتی فناوری برتر ایجاد می شود ، تنها در صورتی می توان از آن برای تولید استفاده کرد که این فناوری در کالاهای سرمایه ای نهادینه شده باشد ، در صورتی که کالاهای سرمایه ای مطابق آن فناوری ساخته شوند. بنابراین ، بدون انباشت سرمایه ، هیچ پیشرفت تکنولوژیکی حاصل نمی شود.

در صورت عدم انباشت سرمایه ، اختراعات و اکتشافات جدید جدید هیچ فایده ای برای تولید نخواهد داشت. بنابراین ، بدیهی است که انباشت سرمایه پیشرفت فناوری را در کشور توسعه می دهد و در نتیجه رشد اقتصادی کشور را تسریع می کند.

نقش اقتصادی تشکیل سرمایه

یکی دیگر از نقش های مهم اقتصادی تشکیل سرمایه ، ایجاد فرصت های شغلی در کشور است. تشکیل سرمایه در دو مرحله فرصت های شغلی ایجاد می کند. اول ، وقتی سرمایه تولید می شود ، تعدادی کارگر باید برای ساختن سرمایه مانند ماشین آلات ، کارخانه ها ، سدها ، آبیاری و غیره به کار گرفته شوند. ثانیاً ، هنگامی که سرمایه باید برای تولید کالاهای آینده استفاده شود ، افراد بیشتری باید به کار گرفته شوند.

به عبارت دیگر ، بسیاری از کارگران باید برای تولید کالا با کمک ماشین آلات ، کارخانه ها و غیره استخدام شوند. بنابراین ، می توان دریافت که با افزایش تشکیل سرمایه در اقتصاد ، فرصت های شغلی نیز افزایش می یابد.

حال ، اگر جمعیت سریعتر از افزایش سرمایه رشد کند ، این افزایش نمی تواند با اشتغال مولد جذب شود ، زیرا ابزارهای تولید کافی برای استفاده از آنها وجود ندارد. این منجر به بیکاری می شود. نرخ تشکیل سرمایه باید به اندازه کافی بالا نگه داشته شود تا فرصت های شغلی بیشتری برای جذب این افزایش نیروی کار کشور در نتیجه افزایش جمعیت ایجاد شود.

در هند ، انباشت سرمایه آنقدر سریع رشد نکرده است که با رشد جمعیت همگام باشد. به همین دلیل تعداد بیکاران زیادی در مناطق شهری و روستایی وجود دارد. راه حل اساسی این مشکل بیکاری افزایش میزان تشکیل سرمایه برای افزایش فرصت های شغلی است.

این مطلب ادامه دارد … .

درباره‌ی آیدا دانا

همچنین ببینید

آشنایی با ساتوشی ناکاموتو

ساتوشی ناکاموتو کیست؛ آیا هویت خالق بیت کوین فاش شده است؟

اگرچه ممکن است ما ندانیم ساتوشی ناکاموتو کیست ، اما می دانیم که او چه کرده است. او مخترع پروتکل بیت کوین بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × 5 =