آخرین خبرها

انواع حباب قیمت، عوامل بروز و پیامدهای آن

حباب ها پدیده ای در سرمایه گذاری هستند که از واکنشهای عاطفی ضعیف افراد ناشی می شود. پدیده حباب زمانی رخ می دهد که تقاضای بسیار بالای سهام توسط سرمایه گذاران باعث می شود قیمت سهام به حدی فراتر از ارزش واقعی خود برسد که باید با عملکرد شرکت تعیین شود. مانند حباب صابون که بچه ها دوست دارند بزرگتر و بزرگتر شود ، به نظر می رسد که حباب قیمت در سرمایه گذاری دائما بزرگتر و بزرگتر می شود ، اما چون این تغییر اساسی نیست ، پس از مدتی بالاخره حباب می ترکد! وقتی این اتفاق می افتد ، تمام پول سرمایه گذاری شده در آن ناگهان ناپدید می شود. با مطالعه این مقاله درباره حباب های قیمت و انواع آنها بیشتر بخوانید.

در مواجهه با حباب ، پدیده کاهش قیمت نیز رخ می دهد. سقوط قیمت ها کاهش قابل توجهی در ارزش کل بازار سهام در نتیجه ترکیدن حباب است. در این شرایط ، مردم همزمان کاهش قیمت ها را مشاهده می کنند ، سعی می کنند بازار را ترک کنند (سهام بفروشند) ، که منجر به کاهش مداوم قیمت ها و از دست دادن سرمایه گذاری های عظیم می شود. تلاش برای جلوگیری از ضرر بیشتر سرمایه گذاران را می ترساند و سهام را از نظر احساسی می فروشد. این فروش احساسی باعث کاهش بازار می شود که در نهایت همه بازیگران را تحت تأثیر قرار می دهد. سقوط بازارهای سهام معمولاً با رکود همراه است.

رابطه بین حباب و سقوط قیمت ها

رابطه بین حباب ها و سقوط ها مانند رابطه ابرها و باران است. ممکن است ابرهایی بدون باران وجود داشته باشد ، اما بدون ابر بارانی نمی تواند وجود داشته باشد. تاریخ تاریخی نشان داده است که سقوط همیشه با یک حباب همراه است و هرچه حباب بزرگتر باشد ، سقوط شدیدتر است. البته نباید سقوط را با «تصحیح» اشتباه گرفت. اصلاح روش بازار ، کاهش اشتیاق بیش از حد سرمایه گذاران و منطقی کردن رفتار آنها است. معمولاً اصلاح بازار نباید با کاهش بیش از 20 درصدی ارزش همراه باشد. با کمال تعجب ، سقوط گاهی به اشتباه تصحیح می شود. با این حال ، تا زمانی که روند کاهش پس از یک دوره معقول متوقف نشده باشد ، نمی توان اصطلاح “تصحیح” را در مورد آن به کار برد.

انواع حباب قیمت

مزایا و معایب انواع حباب قیمت

حباب بازار

هنگامی که بازار شاهد افزایش سریع قیمت ها است. مثل حباب مسکن.

حباب کالا

وقتی قیمت یک یا چند کالای مصرفی به سرعت افزایش می یابد. مثل یک حباب در قیمت طلا.

حباب بازار سهام

هنگامی که قیمت سهام شرکت ها به سرعت افزایش می یابد. مانند زمانی که قیمت سهام یک شرکت سریعتر از سود یک شرکت افزایش می یابد. با سقوط سهام حباب بازار سهام از بین می رود و معامله گران احساس می کنند که حباب قیمت خیلی بزرگ شده است.

حباب اعتبار

رشد سریع اعتبار اختصاص یافته به مصرف کنندگان و مشاغل برای تأمین مالی کالاها و خدمات مصرفی خصوصی.

حباب (جهش) اقتصادی

یکی از مفاهیم کلی در اقتصاد ، جهش اقتصادی است. جهش به معنی رشد بسیار سریع اقتصاد به گونه ای است که امکان حفظ و ادامه این روند وجود ندارد. این رشد سریع و متناوب باعث تورم می شود (افزایش تقاضا سریعتر از افزایش ظرفیت تولید است). ممکن است بین حباب بازار و رکود اقتصادی پیوندی وجود داشته باشد. به عنوان مثال ، حباب مسکن می تواند منجر به افزایش ثروت و در نتیجه افزایش مصرف سایر کالاها و به تبع آن رشد اقتصادی شود. در مقابل ، حباب مسکن را تقویت می کند.

عوامل بروز حباب قیمت

حباب ها معمولاً به دلایل مثبت اقتصادی شروع می شوند. به عنوان مثال ، نرخ پایین بهره و رشد اقتصادی در اوایل دهه 2000 میلادی تمایل مردم برای خرید خانه را افزایش داد. در دهه 1990 ، سهام شرکت های اینترنتی رشد خوبی را در این زمینه نوید دادند. اخبار مثبت و فضا باعث شد افراد بیشتری با ریسک بیشتر خرید کنند و در نتیجه این افزایش تقاضا ، قیمت ها بیش از آنچه باید افزایش یافت. در اینجا برخی از دلایل ایجاد حباب قیمت ذکر شده است.

ارزش غیرمنطقی

در برخی شرایط ، سرمایه گذاران تنها به دلیل فشار روانی موجود خرید می کنند ، که منجر به غفلت از ارزش اساسی دارایی و امید به افزایش مستمر قیمت می شود.

رفتار جمعی (گله‌ای)

مردم اغلب فکر می کنند که نمی توان اکثریت را با هم اشتباه گرفت. بنابراین خرید بانک های بزرگ و موسسات مالی نشانه سرمایه گذاری مطمئن است.

دید کوتاه‌مدت

افراد به جای سرمایه گذاری با چشم انداز بلندمدت ، برای بازدهی کوتاه مدت سرمایه گذاری می کنند.

انتظارات تطبیقی

مردم اغلب بر اساس رویدادهای گذشته شرایط فعلی بازار و اقتصاد را قضاوت می کنند.

امید به غلبه بر بازار

مردم معتقدند که می توانند از بازار پیشی بگیرند و قبل از ترکیدن حباب از بازار خارج شوند.

راه های مقابله با حباب قیمت

اختلال شناختی

افراد اخبار بد را نادیده می گیرند و بر اخبار و اطلاعاتی تمرکز می کنند که باورهای آنها را تأیید می کند.

فرضیه ی بی ثباتی مالی

دوره های متناوب رونق اقتصادی باعث افزایش تدریجی سهل انگاری سرمایه گذاران می شود که در نهایت منجر به بی ثباتی مالی می شود.

سیاست‌های پولی

گاهی حباب قیمت به دلیل سیاست های پولی به طور غیر مستقیم ایجاد می شود. به عنوان مثال ، نرخ بهره پایین ممکن است حباب اعتبار را تقویت کند. نقدینگی بالا به حباب بسیار آسان تری منجر می شود زیرا پول در دست مردم باید در جایی خرج شود.

این مطلب ادامه دارد … .

درباره‌ی دینا طاهری

همچنین ببینید

آشنایی با ساتوشی ناکاموتو

ساتوشی ناکاموتو کیست؛ آیا هویت خالق بیت کوین فاش شده است؟

اگرچه ممکن است ما ندانیم ساتوشی ناکاموتو کیست ، اما می دانیم که او چه کرده است. او مخترع پروتکل بیت کوین بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × پنج =